Verzekering auto 18 jaar

Wanneer u meteen op uw 18-jarige verjaardag een rijbewijs heeft gehaald heeft u natuurlijk meteen een grote en belangrijke stap gemaakt in het leven. Een rijbewijs is immers zeer belangrijk, niet alleen om uzelf te verplaatsen voor een vakantie, maar ook om bijvoorbeeld werk te vinden. Het halen van uw rijbewijs is echter één ding, maar er komt nog veel meer bij kijken alvorens u met uw eigen auto de weg op kunt. Het 

verzekering auto 18 jaar

belangrijkste punt waar u rekening mee dient te houden is het feit dat u verplicht over een zogenaamde autoverzekering zult moeten beschikken. De verzekering auto 18 jaar staat er echter om bekend zeer duur te zijn. De kostprijs van een verzekering auto 18 jaar heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat u nog maar slechts over een beperkte ervaring beschikt. Die beperkte ervaring zorgt er voor dat de kans op een ongeval groter is wat zich meteen vertaalt in een aanzienlijk hogere kostprijs.

Alvorens een verzekering auto 18 jaar af te sluiten zult u er dan ook goed aan doen om even verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijgt u meteen een duidelijk beeld van de verzekeraars die u de mogelijkheid bieden om toch tegen een relatief laag tarief een verzekering auto 18 jaar af te sluiten. Net als bij de gewone autoverzekering heeft u ook bij een verzekering 18 jaar de mogelijkheid om te kiezen voor een BA-verzekering, een beperkt casco of een full casco verzekering. De eerst genoemde is ongetwijfeld de goedkoopste, maar dekt alleen schade aan de auto’s van derden. De full casco verzekering (ook wel omniumverzekering genoemd) is de duurste, maar dekt alle schade, zowel aan uw eigen auto als aan die van de persoon die u heeft aangereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *