Ook voor uw motor kunt u een voordelige verzekering gaan afsluiten

U kunt op onze website veel informatie vinden over autoverzekeringen, toch zijn er ook veel Belgen die er met mooi weer graag met de motor op uit trekken. Vandaar dat we u ook graag wat willen vertellen over de voordelige motorverzekering. Net als bij de auto is de verzekering voor de motor verplicht in ons land en het is dan ook goed om regelmatig uw verzekering onder de loep te nemen of u niet teveel betaald. Ook de motor

motorverzekering

kent drie soorten verzekeringen en dit zijn:

  • De WA-verzekering
  • De Beperkt casco verzekering
  • De Volledig cascoverzekering

U bent verplicht minimaal een WA-verzekering af te gaan sluiten als u een motor in uw bezit heeft. Toch kan het raadzaam zijn om een verzekering te nemen die uitgebreider is en dit geldt dan vooral als u een nieuwe model motor heeft. Bij een WA-verzekering bent u alleen verzekerd voor de schade van een tegenpartij. De schade aan uw eigen motor wordt dus niet vergoed en ook als het een eenzijdig ongeval is dan zult u geen beroep op de verzekering kunnen gaan doen. Deze verzekering is wel het goedkoopste maar biedt dan ook de minste dekking tegen schade.

Kies altijd voor een goede verzekering bij een nieuwe motor of een jonge occasion.

Als u een nieuwe motor heeft aangeschaft of een jonge occasion dan is het raadzaam te kiezen voor de Beperkt cascoverzekering of de Volledig cascoverzekering. Met de beperkte cascoverzekering bent u nog steeds niet verzekerd voor de eigen schade bij een ongeval maar bijvoorbeeld wel tegen diefstal of schade veroorzaakt door weersomstandigheden, u kunt hierbij denken aan gladheid op de weg. Kiest u nu voor de volledige cascoverzekering dan bent u ook verzekerd voor uw eigen schade.

Bent u betrokken bij een ongeval en is de aanrijding uw schuld dan kunt u ook voor uw eigen schade bij de verzekeraar gaan aankloppen. Het spreekt voor zich dat de premie bij de volledige cascoverzekering ook het hoogste is. Neemt u dus eens rustig uw tijd om de motorverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken en zie welke de beste keuze voor u is. Door ons overzicht te raadplegen treft u de meest betrouwbare aanbieders van België aan en kunt u ook meteen een nieuwe verzekering gaan afsluiten of gaan overstappen. Net als bij uw auto wilt u toch ook bij uw motor niet teveel aan de verzekering kwijt zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *