De autoverzekering zonder bonus malus, wat zijn de voor- en nadelen?

We gaan u in dit artikel meer vertellen over de autoverzekering zonder bonus malus. Bonus malus is een systeem wat u korting geeft op uw autoverzekering en dit heeft te maken met uw schadevrije jaren, elk jaar dat u schadevrij rijdt zal de korting op uw autoverzekering hoger gaan worden. Heeft u nu schade en is

autoverzekering zonder bonus malus

dit door uw schuld dan zult u een gedeelte van uw bonus malus weer in moeten gaan leveren en dus weer meer premie moeten gaan betalen.

Als u een automobilist bent die weinig tot geen schade maakt dan is het bonus malus systeem erg aantrekkelijk. Bij een aantal verzekeraars kan de korting soms oplopen tot wel zeventig procent en dat kan flink gaan schelen. Toch zijn er ook nadelen aan het bonus malussysteem. Als u al geruime tijd rijdt zonder schade te dan kunt u de kosten voor de autoverzekering meegenomen hebben in uw vaste lasten. Rijdt u dan toch een keer schade dan gaat u maandelijks ineens meer betalen en dat kan een vervelende verrassing zijn. Als u kiest voor een verzekeraar die een bonus malussysteem hanteert dan dient u hier wel rekening mee te gaan houden.

Een autoverzekering zonder bonus malussysteem heeft en vaste premie.

Een groot voordeel van een verzekeraar die geen bonus malussysteem hanteert is dat u een vaste premie betaald. Ook al rijdt u schade dan nog zult u gewoon maandelijks dezelfde premie blijven betalen. Dit kan vervelend lijken aangezien u geen korting gaat krijgen als u een tijd geen schade rijdt. Er zijn dan ook verzekeraars die dit belonen door u aan het einde van het jaar u een bedrag terug te storten op uw rekening. U krijgt dan geen korting op uw maandbedrag maar krijgt een bedrag retour gestort op uw bankrekening. U heeft op deze wijze de vaste lasten in de hand en weet dat u nooit meer gaat betalen.

Kiest u nu wel voor een verzekeraar met een bonus malussysteem en wilt u gaan overstappen dan is dit geen probleem. De verzekeraars hanteren onderling een database waarin de schadevrije jaren worden bijgehouden. Stapt u over dan kan uw nieuwe verzekeraar zien hoeveel jaren u al zonder schade rijdt en u zult dan nog steeds profiteren van het bonus malussysteem. Welke verzekeraar u kiest is dus aan u, houdt u echter wel altijd de volledige kosten van de verzekering in het achterhoofd wanneer u kiest voor een verzekeraar met een bonus malussysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *