Auto verzekeren zonder rijbewijs

Ieder jaar opnieuw zijn er heel veel mensen die proberen een autoverzekering af te sluiten zonder geldig rijbewijs. Neem nu bijvoorbeeld mensen van wie hun rijbewijs werd afgenomen. Wanneer u een autoverzekering afsluit zult u steevast uw rijbewijs moeten kunnen voorleggen. Is dat niet het geval, dan zal de verzekeraar in kwestie u weigeren een autoverzekering toe te kennen. Voor mensen van wie hun rijbewijs werd

auto verzekering zonder rijbewijs

afgenomen is het dus met andere woorden niet meer mogelijk om een autoverzekering af te sluiten tot ze opnieuw over hun rijbewijs kunnen beschikken. Dit toont meteen al aan hoe moeilijk het is om een auto te verzekeren zonder rijbewijs.

In een ander geval gaat het om jongeren die nog niet over een geldig rijbewijs beschikken, maar wel reeds willen rijden met de auto. Dat mag, indien men over een tijdelijk rijbewijs beschikt en indien er een ervaren bestuurder mee rijdt. U doet er goed aan om in deze situatie gewoon met de auto van uw ouders te rijden (en in het bijzijn van één van de ouders). Hou er hoe dan ook altijd rekening mee dat u als jonge bestuurder veel meer zult moeten betalen voor het verzekeren van uw auto dan bestuurders die reeds over verschillende jaren ervaring beschikken.

In België is het voorleggen van het rijbewijs één van de belangrijkste vereisten voor het afsluiten van een autoverzekering. Beschikt u niet over een geldig rijbewijs, dan kunt u op uw naam geen autoverzekering afsluiten. Het is onder beperkte voorwaarden wel mogelijk om te rijden onder de verzekering van iemand anders. Alleen zal deze persoon wel moeten erkennen dat alle schade die door u wordt aangericht op hem zal worden verhaald. Denk dus goed waaraan u begint alvorens met de auto te rijden zonder zelf over een gepaste verzekering te beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *