Omniumverzekering motorfiets

Wanneer we het hebben over een omniumverzekering denken de meeste mensen al snel dat een dergelijke verzekering vooral in het leven werd geroepen om auto’s te verzekeren. In de praktijk zien we echter dat, dat niet het geval is. De omniumverzekering is immers een verzekering die bij heel wat verzekeraars voor alle motorvoertuigen kan worden afgesloten. Een omniumverzekering is daardoor niet alleen geschikt om een

omniumverzekering motorfiets

auto mee te verzekeren, maar ook moto’s en natuurlijk ook een motorfiets kan op deze manier beschermd worden tegen allerhande schadegevallen. Indien u er voor kiest om een omniumverzekering motorfiets af te sluiten is het in ieder geval altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat in een dergelijke verzekering veelal ook de verplichte BA-verzekering is opgenomen. Met andere woorden, u beschikt door het afsluiten van één enkele verzekering meteen over alle dekkingen die nodig zijn om u zo optimaal mogelijk te beschermen.

Een omniumverzekering motorfiets is echter net als een omniumverzekering auto een dure verzekering. Het is als verzekeringnemer dan ook altijd interessant om na te gaan of uw motorfiets het wel “waard” is om omnium te verzekeren. Begrijp ons niet verkeerd, iedereen heeft natuurlijk een aardige som geld moeten betalen voor hun motorfiets, maar er is toch een wezenlijk verschil tussen bijvoorbeeld een nieuwe motorfiets en een tweedehandse motorfiets van enkele jaren oud. Indien uw motorfiets een zekere leeftijd heeft bereikt wordt het al snel niet meer interessant om deze omnium te laten verzekeren. De resterende waarde van uw motorfiets ligt dan immers over het algemeen niet langer in verhouding met de kostprijs van de omniumverzekering die u jaarlijks dient te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *