Wat is een bonus malus situatie en hoe komt u erin terecht?

In dit artikel gaan we u meer vertellen over de bonus malus situatie en hoe u hierin terecht komt. De term ‘Bonus Malus‘ komt uit het Latijn, bonus staat in deze taal voor goed en malus voor slecht. Eerder was het systeem ook wel bekend onder de naam ‘No-claimkorting’. Met het bonus malus systeem worden

bonus malus situatie

goede rijders beloond voor hun gedrag en slechte rijders niet. Ieder jaar dat u verzekerd bent bij een maatschappij en zelf geen schade maakt dan zult u een trede gaan stijgen, maakt u wel schade dan zult u gaan zakken op de ladder. Des te hoger u op de ladder komt des te meer korting u op uw autoverzekering zult gaan krijgen. Bij de hoogste trede kan de korting oplopen tot maar liefst vijfenzeventig procent en dat is dus een behoorlijk bedrag wat u zult gaan uitsparen. Uw De royementsgegevens zijn inzichtelijk voor iedere verzekeraar dus als u wilt overstappen van verzekeraar dan is dit geen probleem en zult u ook gewoon op dezelfde trede bij het bonus malus systeem blijven staan. Goed rijgedrag wordt dus beloond, mocht iemand anders schade aan uw auto maken dan heeft dit uiteraard geen invloed op uw gegeven korting of trede bij het bonus malus systeem.

Het kan raadzaam zijn kleine schades zelf te verhelpen en te betalen.

Als u nu zelf een kleine schade maakt zoals het breken van het glas van uw zijspiegel dan kan het raadzaam zijn deze schade niet te melden bij de verzekeraar maar zelf te verhelpen. Vooral als u al een fikse korting met het bonus malus systeem hebt opgebouwd dan is dit aan te raden, het vervangen van schades die maar enkele tientjes kosten zijn altijd voordelig dan een trede terug moeten doen bij uw bonus malus systeem. Zijn de schades groter dan ontkomt u er vaak niet aan om een claim bij de verzekeraar neer te gaan leggen, ook zal dit dan ook in de meeste gevallen betekenen dat u een gedeelte van de korting kwijt zult raken. Het is dan ook raadzaam om bij een verzekeraar naar het bonus malus systeem te kijken. Er zijn ook verzekeraars die na jaren van goed gedrag u niet meteen heel veel tredes terug te laten zakken en ook dit kan u weer veel geld gaan besparen. Het bonus malus systeem is dus erg interessant voor u als automobilist en kan u veel geld gaan besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *