Autoverzekering jeugd

Op een gegeven moment is de tijd dan gekomen. U wordt 18 en begint te kijken voor een eigen wagen. Jammer genoeg moet men opmerken dat de autoverzekering voor de jeugd een bijna onbetaalbare verzekering is. Jongeren (tot 25 jaar) behoren tot een risicogroep en betalen een hogere premie. Jongeren raken namelijk vaker betrokken in ongevallen en dan in bijzonder in ongevallen met zware letsels. Verzekeringsmaatschappijen 

autoverzekering jeugd

proberen dan te anticiperen op dergelijke voorvallen en de prijs van de premie voor de jeugd schiet de hoogte in. Velen lossen dit op door een autoverzekering af te sluiten op de naam van één van de ouders. Het is goedkoper, maar echt verstandig is het natuurlijk niet.

Veel is er eigenlijk niet aan te doen. Sommige verzekeringsmaatschappijen claimen dat ze voordeligere tarieven hanteren voor jongeren. We raden u dan ook aan om bij meerdere verzekeringsmaatschappijen eens om informatie te vragen. Vergelijk de tarieven eens en kijk wat u krijgt voor die prijs. Ook bestaan er speciale formules voor jongeren. Dit kan betekenen dat de premie fors daalt. Denk dan bijvoorbeeld aan niet rijden in het weekend, of in de nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *